26 Haziran 2013 Çarşamba

Şeker Hastalığı ve Diyet


Eğer tip 2 şeker hastası zaman bir sağlıklı beslenme tüm fark yaratabilir. Günlük ilaç ve egzersiz rutin dışında, aynı zamanda doğru yemek gerekir. Bu izin verilen sınırlar içinde kan şekeri seviyesini tutmak söz konusu olduğunda son derece doğru beslenme size yardımcı olacaktır. Peki nasıl bir diyet tüm bunları yapmak yardımcı olabilir? Evet, yapılacak en iyi şey bir diyetisyen veya doktora gidip yapılan bir diyet grafik elde etmektir. Bu makale yalnızca içindir bir diyabetik için önerilen bir diyetin önemli yönlerinden hızlı bir genel bakış.
Sizin için dikkat etmeniz gereken ilk şey karbonhidrat gıda grubudur. Onlar şeker veya glikoz için doğrudan yıkmak için Karbonhidratlar diyabet hastaları için risklidir. Glikoz vücut için en temel enerji kaynağıdır ama vücutta çok fazla glikoz şeker hastalığı neden olur. Karbonhidratlar iki tiptir - basit ve karmaşık.Basit karbonhidratlar sakaroz, fruktoz, laktoz, vb Bunlar genellikle rafine şeker, meyve, süt bulunur, vb Kompleks karbonhidratlar ağırlıklı olarak buğday ve pirinç gibi nişastalı besin öğeleri vardır.En tahıllar kompleks karbonhidratlardır. Kompleks karbonhidratlar sindirimi ve yıkmak için daha fazla zaman alır. Bu nedenle bu şeker hastaları için daha iyi olduğu kabul edilir.
Karbonhidrat alımını kontrol altında tutmak için, her gün için gereken karbonhidrat ne kadar anlamaya var. Sonra buna göre, size yemek genelinde karbonhidrat sayımı bölebilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz ne yemek ve hala günlük alım miktarı karbonhidrat kontrol altında tutmak için olsun. Bir diyetisyen size günlük olarak ne kadar ihtiyacım karbonhidrat söylemek mümkün olacaktır.
Diyet bir diğer önemli parçası elyaftır. Elyaf bitki, özellikle selüloz sindirilmemiş parçasıdır. Bu, vücuda ancak bağırsak hareketleri daha kolay hale getirerek gövde yardımcı değildir. Yüksek lifli diyetler düşük kan basıncı ile ilişkili, kalp krizi riski ve obezite riskini düşürüyor indirdi. Vücudun içine şeker emilimini geciktirir ve bu sayede kontrol kan şekeri seviyesi yardımcı olduğu için şeker hastaları için özellikle yararlıdır. Taze meyve ve sebze, tam tahıllar ve kepekli ürünler yüksek lif içeriğine sahiptir.
Yağ Eğer mümkün olduğunca kaçınmak gerekir bir şeydir. Süt ürünleri ve pişmiş ürünler genellikle yüksek yağ içeriği var. Yani peynir, tam yağlı süt ve şekerlemelerde tüm yağ oranı yüksek. Mümkün olduğunca bu kadar kaçınmak sizin için iyi olacaktır. Bu et söz konusu olduğunda, yerine sığır eti gibi bir şey kümes hayvanları ve balık gibi yağsız et sahip deneyin. Ayrıca kızartma gıda kaçının. Fırında, ızgara, kavrulmak çalışın ya da yerine gıda kaynatın.
Tuz için dikkat başka bir şeydir. Tüm diyabet, düşük tuzlu diyet yapmaları önerilir. Tuz ve şeker hastalığı, yüksek tansiyon için risk yükseltmek hem de. Konserve gıda maddeleri kaçınmak, paketlenmiş gıda vb sizin tuz alımını düşürmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca düşük tuz yemek geçmek gerekir.
Sağlık için

0 yorum:

Yorum Gönder