5 Haziran 2012 Salı

Lida Ve Alkol Bağımlılığı


Zayıflamak isteyenlerin uzak durmaları gereken içecek türlerinden biri de alkoldür. Vücut açısından bir çok sıkıntılar oluşturabilen alkolün, zayıflamaya da ters etkileri mevcuttur. Lida ve alkol bağımlılığı birbirlerine o kadar yabancı ve düşman iki faktördür ki, zayıflama da hep savaş halindedir. Alkolizm maalesef gençleri günümüz şartlarında çok fazla vurmakta ve bir çok kişi gencecik yaşta alkol bağımlısı haline gelmiştir.
alkolAlkol kullanımı kişilerden kişilere değişebilmekte ve farklılıklar gösterebilir bir vaziyet alabilmektedir. Alkol bağımlılarının türleri vardır. Bu türlerden biri sosyal içici olarak nitelendirilen türdür ki; içen kişilerde ciddi sağlık ve sosyal sorunlar oluşmadı ise ve alkol alımını bıraktığında alkole karşı bir istek oluşmuyorsa bu kişiler bu sınıfa girmektedirler. Günümüzde bir çok kişi sosyal içici olarak görünse de, aslında alkole bağımlı vaziyete yavaş yavaş gelmektedirler. Birde kişilerdeki alkolü kesmeye yönelik bilinç kesildiyse ve kontrol sağlanamıyorsa alkol bağımlılığı ile karşı karşıyayız diyebiliriz. Sadece bir defa içmekten bir şey olmaz denilen alkolün bile bir kerecik içiminden bile ağır riskler oluşturabileceğini kişilerin hiç bir zaman unutmamaları gerekmektedir. Lida ve alkol bağımlılığı, zayıflama konusunda kişilerde savaş halinde olan iki olgu olduğunu söylemiştik. Çünkü alkolün bünyeyi inanılmaz şekilde yavaşlatması sebebi ile alınan kalori ve enerjilerin insan vücudunda yakılması gereken kadar yakılamaması sebebiyle hızlı bir şekilde kilo alımı gerçekleşir. Bu yüzdendir ki, hiçbir diyetisyen ve uzman kişi zayıflama sürecindeyken alkol alımını tavsiye etmez. Çünkü alkol alımı yakılması gereken kalori ve enerjinin vücuttan çıkmasını engelleyerek, fazla miktarda kilo artışına sebep olacaktır. Bu da ister diyet, ister lida zayıflama hapı kullanırken olsun kişilerde başarısızlığa sebep olacaktır. Kişilere sürekli olarak anlattığımız ve uyardığımız alkol kullanımı konusunda dikkat etmelidirler. Lidayı kullanıp, etkilerini göremeyen kişilerin çoğunluk kısmı alkol ve diğer tüketilmemesi gereken içecekleri tüketmektedirler.
Sizlere tavsiyemiz alkol bağımlılığı oluşmadan, alkol kullanımını bırakmanızdır. Çünkü bir kere başlayanların çoğunluk sayısında bırakamama söz konusudur. Lida ve alkol bağımlılığı başlıklı konumuz içerisinde alkolün zayıflamaya olan etkisini, zıtlığını anlatmaya çalıştık.

0 yorum:

Yorum Gönder