5 Haziran 2012 Salı

Lida Ve Vücut Yorgunluğunun Giderilmesi


Aşırı çalışmalardan yolayı yıpranmış ve yorgun düşmüş olabiliriz. Bundan dolayı da, lida ve vücut yorgunluğunun giderilmesi konusunu iyi takip etmeniz gerekmektedir. Gün içerisinde zorlu şartlarda çalışanların yorgunluğu kadar, beyinsel olarak çalışan kişilerinde yorgunlukları söz konusu olabilmektedir. Bedensel yorgunluktan daha fazla zararlı olan zihinsel yorgunluğu düzenli olarak ortadan kaldırmamız gerekmektedir. Kendimiz için yapacağımız ufak çalışmalar sayesinde zihinsel yorgunluğun giderilmesi sağlanabilmektedir.
vücut yorgunluğuLida ve vücut yorgunuğunun giderilmesi için sizlere bir banyo tarifi vermeye karar verdik. Biliyorsunuz su yüzyıllardır, belki de insanoğlunun yaratıldığından bu yanadır insanoğlunun her derdine deva olmuştur. Su hayat kaynağıdır. Her türlü şifahi işlemlerimizde bile onu gerçekleştiririz. Vücudumuzun çoğunluk oranda bir kısmını su teşkil etmektedir. Su olmadan bir hayatın düşlenmesi hatadır. Su olmadan kişilerin hayatlarını devam ettirebilmeleri imkansıdır. Vücut yorgunluğunun giderilmesi için doğal tavsiyeleri yerine getirmek lazımdır. Vücut yorgunluğu giderilmez ise, kişilerde metabolizmada çöküşler ve ardından bir çok hastalıklar meydana gelebilmektedir. Bu hastalıkların temelinde yatanvücut yorgunluğunun giderilmesi içinde çeşitli uygulamalar mevcuttur. Lida kullanırken enerjik olmanıza rağmen gün içerisindeki temponuza ayak uydurmaya çalıştığınızdan dolayı yorgun düşebilirsiniz. Bundan dolayı da kendinize vakit ayırarak, kendinizi ve zihninizi rahatlatmanız mümkündür. Vücut yorgunluğunun giderilmesi için aşağıdaki doğal tarifi uygulamanız mümkündür.
  • Bir miktar kokulu yonca yaprağı (2 avuç kadar olabilir.) ile rendelediğiniz iki adet armutu aynı kab içerisine koyunuz. Ardından bu kabın içerisine üç litre kadar kaynar suyu dökünüz ve dinlendirmeye bırakınız. Dinlendirdiğiniz suyu süzdükten sonra içerisine bir miktar sirke (Bir bardak kadar olması tavsiye edilir.) ve bir fincan kadar nane suyunu ekleyerek tekrardan ısıtınız. Kaynamadan önce ateşten indiriniz. Küvetin içi doldurulur ve bu hazırlamış olduğunuz su banyo suyuna ilave ediniz. Su içerisinde 15 dakika kadar durduktan sonra, vücudunuzu ılık su ile durulayınız.

Lida kullanırken yorgunuğunuzu atabilmenize yardımcı olacak olan banyo tarifi sayesinde kendinizi biraz daha zinde ve enerjik hissedeceksiniz. Günün stresinden, ortamından, psikolojisinden etkilendiyseniz,lida ve vücut yorgunluğunun giderilmesi adlı tarifi uygulamanız yeterli olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder