5 Haziran 2012 Salı

Lida Ve Yaşlılık Şişmanlığı Nedenleri


Bugün sizlere lida ve yaşlılık şişmanlığı nedenleri hakkında yazmayı ve bilgilendirici bir içerik sunmayı hedefledik. Öncelikle şişmanlık rahatsızlığının tam olarak ne olduğunu bilmemiz gerekir. Önlemlerini alabilmek için şişmanlığı tam olarak kavramak, nedenlerini tespit edebilmek gereklidir. Şişmanlık; vücutta biriken yağ hücrelerinin kütlesi ile yağ içeriklerinin fazlasıyla artması nedeniyle, yağ dokusunda meydana gelen aşırı gelişmeye bağlı ortaya çıkan bir bozukluktur. İnsanlarda meydana getirdiği görünüm bozuklukları ile birlikte vücutta çalışmakta olan organlarımızın ve dokularımızın çalışmalarını olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir.
yaşlılık şişmanlığıKime şişman denir? Kimler Şişmandır?
Kişilerde şişmanlık tanımı yapılabilmesi için normal vücut ağırlıklarının tam olarak tanımlanması gerekmektedir. Normal düzeyde bilinen ağırlık ölçüleri, deneylerde ve örneklerle yapılmış olan incelemelerden sonra oluşturulabilecek verilere göre belirlenebilmektedir. Kişilerde biline normal düzeydeki ağırlık ya da ortalama olarak geçen ağırlıktan değişebilecek farklılıklar, kişinin öncelikle yaşına, sinir-iç salgı sistemlerine ve organlarına ve en önemlisi metabolik olarak sahip olmuş olduğu yapıya göre farklılık gösterebilmektedir. Dikkat ederseniz, lida zayıflama hapı ile kaç kilo vereceğim diye soran kişilere metabolizmanıza bağlı olarak değişiklik gösterecektir, yanıtını sık sık vermekteyiz. Bunun sebebi lida ile verebileceğiniz kilo miktarını yukarıdaki etmenler de etkiliyor olmasıdır.Kişilerde normal düzeydeki ağırlığın bulunabilmesi için çeşitli önerilerde bulunulmuştur. Örnek olarak vermek gerekirse; İdeal kilo = Boyunuz-100 hesabından hesaplanabilmektedir. 164 boyundaki bir bayanın ideal kilosu en fazla 64 kg olabilmektedir. Bunu geçmemelidir. Ama sadece kişilerde şişmanlık rahatsızlığını tespit ederken boy ve kilo oranlarına bakılmaz. Kilonun kişinin üstünde oluşturduğu etkilere, yetersizliklere ve buna bağlı rahatsızlıklara da bakılması gerekir. Yani kişiler ben obez değilim şişman değilim deseler bile, şişmanlık hastalığı içerisinde bulunabilirler.
Yaşlılık şişmanlığı en çok kadınlarda görülen bir rahatsızlıktır. Dikkat edecek olursanız, yaşlanmaya başlayan kadınlarda yaşlılık ile birlikte kilolarında bir artış ve durdurulmasında da sorunlar meydana gelebilmektedir. Yaşlılık şişmanlığı nedenleri bir çoktur. Gençlikte yapılan düzensiz beslenmeler buna en büyük etkenlerdendir. Kalıtsal etkenlerin bu rahatsızlık üzerinde etkileri çok fazladır. Fakat lida, kişilerde ileriye dönük oluşabilecek yaşlılık şişmanlığının ön çözümü olabilir. Çünkü bir rahatsızlığın ortaya çıkmasından evvel alınabilecek tedbirler, yakalanma riskini ortadan kaldıracaktır. Lida ve yaşlılık şişmanlığı nedenleri, bu nedenden dolayıdır ki, birbirlerine zıt olarak nitelendirilebilecek bir konuma sahiptirler. Çünkü lida sizlerin zayıflaması için çalışırken, yaşlılık şişmanlığı daha çirkin görünmeniz için oluşabilecek sinsi bir oluşumdur.

0 yorum:

Yorum Gönder